joi, 19 aprilie 2012

A început un anumit Tronson al Umanităţii

Cele 12 Tronsoane ale Cerului se întrepătrund, se retuşează sau se repudiază după legi clare şi ascunse.
De mai bine de două ore, Soarele tocmai a intrat în Taur - păşind deci în Tronsonul al doilea, al Muncii, al Muzicii, al Plăcerii şi al Inerţiei. Zmeoiu' Zimbroiu' se apropie în aceste zile de un portal nou al vieţii sale - călătoria sa spre locul potrivit de intrare în cel de-al 34-lea sector existenţial fiind în preparare febrilă.

Universul, acest străvechi Situs Inversus, pregăteşte o transformare extraplutoniană, o intrarevoluţie uranian-htoniană a celui care cu curaj dar fără nesocotinţă încearcă suspendarea fluxului vieţii sale, pentru a contempla pe deplin ceea ce el este în afara sa. Subiectul şi predicatul societăţii actuale se amestecă inevitabil într-o pledoarie a atributului inter-umanităţii, postul fiind doar o soluţie transversă spre elevarea facilă a spiritului.
Totul este aici ca să confirme, dar cazuistica eşecului colectiv şi individual în aceaşi măsură, eşecul de a fi pe deplin, le demonstrează celor rămaşi acasă cu mâinile în sân că împărtăşim aceeaşi pură şi unic-deplină lipsă de sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu