miercuri, 29 octombrie 2014

Mâţador



După un îndelung timp de contemplare, Zmeoiu' întrezări Victoria de la capătul tunelului vieţii întipărită pe un cauciuc din grădina casei sale natale. Se gândea de câteva zile că nu are niciun rost să te agiţi să înţelegi mai mult decât poţi înţelege. Aşa chitit şi dress-code-uit,  în ultimul weekend coborî el încetişor din Feleac în Cluj, să dea o tură pe la mâţe.




Realitatea concretă nu poate fi un martor de încredere pentru niciun animal mai de soi, darmite pentru un ditamai Zmeoi. Se ştie că toată înţelegerea, comprehensiunea şi aprehensiunea în regnurile extra-umane se bazează pe o sinestezie perpetuă şi firească, astfel încât lui Zmeoiu' nu i-a fost deloc dificil să adulmece potenţialităţile felinice din preajmă. Doar că scenariul nu s-a iniţiat în direcţia previzibilă şi nu a fost loc de nicio vrăjeală.  


Mâţele mereu apar mai multe deodată în acelaşi loc, cu câte 81 de vieţi fiecare, în loc de 9. Zmeoiului îi place la culme să fie încadrat de forţe egale şi suprareale, deşi în cazul acesta o prefera pe cea din stânga lui, care prezenta două glande mamare de felină de ar fi făcut pe oricine să ţâţâie veşnic a ţâţă de mâţă.
Dincolo de realitatea concretă, cele două mâţe îi şopteau în canon să intre fără teamă pe poarta dintre ele. Doar că Zmeoiu' era cam amărât şi întunecat în sinea lui (ce jalnic a încercat în poză să pozeze, nu?).
Văzând una ca asta, cele două mâţe s-au contopit instant într-una şi mai puternică.




Atunci Zmeoiu' şi-a dat seama că nu are de ales (niciodată în relaţie cu o pisică nimeni nu are de ales) şi că trebuie să o sărute neapărat. Zis şi făcut, numai că 2 oiţe piţe rătăcite la oră târzie prin club bineînţeles că s-au oprit din pişarea lor placidă ca să trântească un "ce de sparţi pe acia fată, unu linge uşa de la baie, hai să mergem la păşunea de unde am venit, că o mai fi rămas şi pentru noi ceva iarbă totuşi, sper, adică hai pişă-te odată, tu!".

Ajuns pe drumul ce urcă la infinit spre brâncuşenie (culcuşul său din Feleac), Zmeoiu' tânjea să zboare ca un fluture, alături de o fluturesă anume, dansând indefinit spre un viitor victorios.




Dorul de mâţe te poate face să-ţi pierzi capul, a fost concluzia acestui weekend.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu