luni, 9 iulie 2012

Cuantico!

Întru italocalvinistică amintire, principiul excluziunii lui Pauli dintre cei cu alte principii duce la consecinţe semnificative, dintre care preluăm

"Consecințe
Principiul de excluziune ajută la explicarea unei largi varietăți de fenomene fizice. Un astfel de fenomen este "rigiditatea" materiei obișnuite (fermioni): principiul afirmă că fermioni identici nu pot intra unii în alții, de unde observațiile noastre de zi cu zi din lumea macroscopică, unde obiectele materiale se ciocnesc în loc să treacă unele prin altele, și putem sta pe pământ fără a intra în el. O altă consecință a principiului este strucura învelișului electronic al atomilor și felul în care atomii își partajează electronii - de unde varietatea elementelor și compușilor acestora. (Un atom neutru din punct de vedere electric are un număr de electroni legați egal cu cel al protonilor din nucleu. Deoarece electronii sunt fermioni, principiul de excluziune le interzice să ocupe aceeași stare cuantică, astfel electroni trebuie să "se adune unii peste alții" în cadrul unui atom).
"

Deci - puteţi sta jos, vă rog! - notaţi că de aceea putem sta pe Pământ fără să intrăm în el, că principiul domnului Pauli ne ţine! Şi acum, sofistic vorbind, că mă ţine şi pe mine, nu sunt sigur tot timpul!

Dar mai bine revenim la perspectiva ce-l bântuie pe Zmeoiu, cu privire la care va fi următoarea reacţie a Spinului în legătură cu Faţă-Pădureanu, care de câteva luni se autosuspectează de pierderea vocii. Zmeoiu vede situaţia cam încălcită degeaba, "codrule ce frumos cânţi, ce păcat că nu te-aud", vorba aia.
Se cere fermiozitate deplină în cazul în care Faţă-Palidă-n-Pădure amuţeşte totul în jurul său şi intră în Pământ nu de ruşine, ci fără ruşine faţă de principiile cuntice elementare, impuse şi de noile update-uri la Legea Spinului. Nu mai e toată lumea sigură că axioma Pământului care ne ţine pe toţi este valabilă. Ba dimpotrivă, au existat voci care au demonstrat teorema accentelor ontologice ale excluderii, cu repercusiuni în teoretizarea facilă a timpului
Aşadar fermioni, fiţi prudenţi cu antiglobulari cuantici de ăştia, ştiţi voi pe dinăştia, cu stare antisimetrică mai tot timpul şi cu orice preţ, de-l cam enervează pe Spinu'.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu